Wat komt er ?

De locatie Rotsoord 7 doet op dit moment dienst als parkeerterrein en er staat een oude loods. Met onze plannen willen we hieraan een nieuwe invulling geven. Onze plannen omvatten:

  • Een appartementencomplex bestaande uit 49 appartementen
  • 4 bouwlagen aan de Vaartschee Rijn en 5 bouwlagen aan de Rotsoord
  • Een mix van middenhuur en koopappartementen
  • Ruimte voor creatieve bedrijven / woon-werkateliers op de begane grond

In maart 2021 heeft college van B en W voor de locatie een intentiedocument vastgesteld. Daarmee gaven ze ons toestemming om de ideeën verder te onderzoeken.

Samen met de omgeving

We willen omwonenden en andere belanghebbenden uit de omgeving betrekken bij de nieuwe plannen. Waar moeten we rekening mee houden? Wat heeft onze speciale aandacht nodig? Waar moeten we echt een oplossing voor bedenken? Zien we iets over het hoofd? In samenwerking met de gemeente Utrecht starten we een participatietraject zodat de omgeving mee kan praten. De eerste informatiebijeenkomst was op 6 juli 2021. De informatie die we hebben opgehaald verwerken we in onze plannen. In het najaar volgt de tweede bijeenkomst.

Actualiteit

Op deze website vind je actuele berichten over het plan en het participatietraject:

Op de hoogte blijven?

Wil je op de hoogte blijven van de plannen? Omdat je graag betrokken blijft bij de ontwikkelingen in je buurt. Of omdat je hier straks misschien wel wilt gaan wonen? Vul dan onderstaand inschrijfformulier in. We informeren je dan over alle belangrijke ontwikkelingen.

Houd ook deze webpagina van de gemeente Utrecht in de gaten.

Op 1 oktober 2021 verscheen op nieuwsplatform DUIC een interessant artikel over de historie van Rotsoord. Lees het hier.