Van oktober 2015 tot eind 2016 voeren we groot onderhoud uit aan 240 portiekflats in 10 gebouwen van Talis in Nijmegen. De werkzaamheden maken de flats mooier, duurzamer en veiliger. Bewoners hebben een stem gehad in het onderhoud. Tijdens de werkzaamheden kunnen ze in de woningen blijven wonen. Hendriks onderschrijft dat bij zo’n project de zachte kant binnen het bouwproces een belangrijke succesfactor is. Hoe ga je om met de bewoners. Om projecten tot een succes te brengen is het essentieel dat de technische en de sociale competenties in balans zijn. Bij Hendriks maken we ons daar sterk voor via ons VID-project.

Jaswinder Singh, Talis:
Jaswinder Singh

“Aan de voorkant is er door Hendriks goed op onze vraag ingespeeld. Er werden prima oplossingen aangedragen voor zaken die speelden. Het begint met goed luisteren in de beginfase én tijdens het project. Hoe omgegaan is met de asbestsanering in de woning bij de 240 woningen in Hatert, is daar een mooi voorbeeld van. Van belang is dat we elkaar begrijpen en dat is bij dit project zeker het geval. Problemen worden als een uitdaging gezien, Hendriks kan overtuigen én verrassen.”

De woonblokken worden voorzien van een ‘warme jas’, hetgeen inhoudt dat het dak en de keldervloer wordt voorzien van extra isolatie. Daarnaast wordt al het enkel- en dubbelglas vervangen door HR++ glas. Aan de voorzijde van de woningen worden de balkons vergroot. Verder krijgen alle woningen een nieuwe douche, toilet en keuken.