Groene, parkachtige opzet

In een groene, parkachtige opzet met ruime percelen is een uitgekiende combinatie van rij- en hoekwoningen, twee-onder-een-kapwoningen, patio’s en vrijstaande woningen gerealiseerd. De ligging is ideaal; grenzend aan het buitengebied maar tevens op loopafstand van het pittoreske en gezellige centrum van Drunen.  Er is veel ruimte om te spelen, genieten en te recreëren. De locatie ligt ook op steenworp afstand van scholen, sportfaciliteiten, winkels, cafeetjes en restaurants. Park Dillenburg is een unieke nieuwe wijk in deze gezellige Brabantse gemeente. Een plek waar met plezier gewoond wordt.

Ruime woningen

De woningen zijn ruim te noemen en bevinden zich in een prachtig ontworpen nieuwe woonwijk, Park Dillenburg. Een groene leefomgeving om van te genieten! In het plan ligt een mooi park  centraal in het plangebied, zodat de gehele wijk hier heerlijk van kan genieten.

De architectuur

Park Dillenburg bestaat uit een ensemble van vier woningstijlen. De bekende architectenbureaus Visser en Bouwman uit Den Bosch en Van den Pauwert Architecten uit Eindhoven hebben zich over het ontwerp ontfermd. Zij werkten ieder twee woonstijlen uit.

Van den Pauwert architecten is verantwoordelijk voor de stijl die geïnspireerd is op jaren 30 woningen en daarnaast geïnspireerd is op de Delftse School. De op de jaren 30 geïnspireerde woningen kenmerken zich door donker rood metselwerk met witte accenten. De woningen hebben een horizontale geleding geaccentueerd door uitstekende witte goten.De woningen geïnspireerd op de Delftse School zijn verticaal geleed en kenmerken zich verder door een eenvoudige maar statige architectonische opbouw. In beide stijlen worden er rijwoningen, twee-onder-een-kapwoningen en vrijstaande woningen gerealiseerd.De patiowoningen zijn frisse, witte woningen met contrasterende houten accenten. De grote glaspartijen maken de woningen modern en licht.

Architectenbureau Visser en Bouwman liet zich inspireren door twee historische gebouwen in Drunen; het historische stationsgebouw (bouwjaar 1881, gesloopt in 1967) en het Raadhuis van Drunen, respectievelijk gebouwd in Chalet stijl en in Delftse Schoolstijl. De woningen die zijn ontworpen in de Chalet stijl hebben een rijke beeldtaal met siermetselwerk (spekbanden en geschilderde geveldelen), dakoverstekken en de houten nokornamenten die zo kenmerkend zijn voor deze stijl. Dit geeft een gedetailleerd en zeer fraai en luxe resultaat. De architectuurstijl van de Delftse School is een eenvoudige traditionele bouwstijl met veel aandacht voor details. Kenmerkend is het veelvuldige gebruik van baksteen met ambachtelijke detailleringen en topgevels met daarachter verholen goten.