Gasloos

De woningen worden gasloos gemaakt en er wordt een elektrische aansluiting gemaakt voor het koken. Daarnaast wordt er nieuwe kookapparatuur en een pannenset geleverd aan de bewoners.
De overige werkzaamheden bestaan uit het na-isoleren van de spouwmuren. Het vervangen van bestaand isolatieglas en enkelglas door HR++ beglazing en het plaatsen van zonnepanelen op het platte dak. Daarnaast dienen de betonnen balkonconsoles constructief hersteld of vervangen te worden. Deze laatste werkzaamheden worden verricht door een nevenaannemer. Half oktober is gestart met de werkzaamheden en de verwachting is dat het project in het najaar van 2021 opgeleverd wordt. Op dat moment kunnen de woningen weer 30 jaar vooruit.

 

Constructief herstel

Het constructieve herstel houdt afhankelijk van de staat waarin zij verkeren enerzijds in het herstellen van bestaande consoles en anderzijds het slopen en afvoeren van de bestaande betonnen balkonconsoles en herplaatsen van nieuwe stalen consoles. En daarnaast het treffen van voorzieningen voor het plaatsen van een klimaatgevel.
De bewoners krijgen aan de achterzijde van hun woning een klimaatgevel. Deze wordt voor de bestaande balkons geplaatst waardoor er min of meer een serre ontstaat. Deze wordt glasdicht maar is wel te openen. Een pluspunt hiervan is dat dit de stookkosten voor de bewoners verlaagt. Aangezien de balkons annex serres op het zuiden liggen, zal de temperatuur hier al snel heel aangenaam zijn. En in de zomer als het echt warm is, kan het glas gewoon open.

Klimaatgevel Mozartflat Tilburg

Impressie klimaatgevel Mozartflat