Het gebouw heeft twaalf verdiepingen met grote vrij indeelbare werkvloeren, een rooftop terrace & office en een eigen parkeergarage met 125 parkeerplaatsen. Blaak16 kenmerkt zich door de openheid en het vele licht. Een royale ontvangsthal vormt de entree naar de indrukwekkende kantoortoren. Door het grote glasoppervlak in de gevels heb je een immens lichtinval.

BREEAM Excellent

Het ontwerp van Blaak16 heeft de BREEAM-certificering Excellent ontvangen. Om een dergelijk hoog niveau te realiseren, heeft het pand een nieuwe gevel gekregen met een isolatiewaarde van minimaal 4,0 m² K/W, een nieuwe entree, een WKO-systeem met een warmtepomp, klimaatplafonds en een sprinklerinstallatie. Blaak16 beschikt over Energielabel A.

Best presterende bouwplaats

De renovatie was een pittige uitdaging omdat het gebouw op een drukke straat ligt vlakbij scholen, een trein- en metrostation en de populaire trekpleister de Markthal. Er zijn uitgebreide voorzieningen getroffen om de overlast te beperken en de veiligheid te garanderen. Zo is een fietstunnel gecreëerd om de fietsers en voetgangers te beschermen tegen mogelijk vallend puin. Ook is slim gebruik gemaakt van de bestaande materialen en hergebruikt om een keet en toiletvoorzieningen te maken.

Met deze best practices volgens Bewuste Bouwers heeft de bouwplaats in 2017 de tweede prijs gewonnen voor het award ‘best presterende bouwplaats’. Bewuste Bouwers heeft deze award in het leven geroepen om opgedane kennis te delen zodat bouwplaatsen beter kunnen presteren. De winnaars staan symbool voor de imagoverbetering van de bouw.