Wat vind je leuk aan de opleiding?

Mathijs: “De combinatie school en stage vind ik erg leuk. In het eerste jaar heb ik een half jaar als leerling timmerman meegelopen op een bouwplaats in Heesch. Op dit moment loop ik stage bij een architectenbureau in Nistelrode. Concreet ben ik daar nu bezig met het tekenen van enkele woningen in 3D. Waar ik naar uitkijk is het van a tot z meemaken van een project in de praktijk.“
Sanne: “Ik vind het leuk om kinderen met een beperking individueel te begeleiden. Door deze kinderen extra aandacht te geven hoop ik ze verder te brengen in hun ontwikkeling”.

Weet je al of je nog verder gaat leren?

Sanne is er overduidelijk in. Zij hoopt een leuke baan te vinden als zij haar studie heeft afgerond. Mathijs twijfelt nog maar heeft ook nog ruim 1 ½ jaar om daarover na te denken.

Dan even terug naar het studiefonds. Wat vind je van het studiefonds?

Sanne: “Ik vind het echt een topregeling. Ik heb er vanaf mijn 16e jaarlijks gebruik van gemaakt. Voor mij houdt het in dat ik straks zonder studieschuld van school kom. Dat is een fijn vooruitzicht. “
Mathijs: “Ik ben er ook erg blij mee. Als je er met vrienden over praat, dan zijn ze allemaal verbaasd. Ik ken geen vrienden die ook zoiets hebben.”

Waar heb je de studietoelage – het geldbedrag – aan besteed?

Sanne: “Ik heb er vooral mijn schoolgeld, boeken en ov mee betaald. Daarnaast heb ik het ook een keer besteed aan een studiereis. “
Mathijs: “Ik had voor school een krachtige laptop nodig. Die kon ik aanschaffen van de bijdrage die ik van Hendriks kreeg. En daarnaast heb ik het ook aan schoolgeld en boeken besteed. Ik doe ook al sinds mijn 16e een beroep op het studiefonds.”

Mathijs, is gezien jouw opleiding een werk- of stageplek bij Hendriks voor jou interessant?

Vanzelfsprekend! In het 4e jaar mag ik weer op zoek naar een stageplek. Vader Frank laat met een knipoog weten dat het prima is, als het maar niet op dezelfde bouw is.

Volgend jaar weer een aanvraag indienen?

Sanne: “Ik hoop dan klaar te zijn met mijn opleiding, dus voor mij houdt het op. Ik dank Hendriks heel hartelijk voor de studietoelagen die ik heb mogen ontvangen gedurende de afgelopen jaren.”

Mathijs: “Heel graag. Wat mij betreft mag Hendriks het studiefonds nog heel lang voortzetten.”