Samen bouwen aan een betere wereld is al sinds jaar en dag onze drijfveer. We vinden dat de gebouwde omgeving altijd veiliger, gezonder en duurzamer kan, zodat mensen er gezond en comfortabel kunnen wonen en werken. Dat we daarbij het milieu en natuurlijke energiebronnen zo min mogelijk moeten belasten, beschouwen we als een open deur.

Concrete resultaten
De ontwikkelingen op het gebied van duurzaamheid volgen elkaar gelukkig in hoog tempo op. Ons kunnen ze niet snel genoeg gaan, vandaar dat we vaak de eersten zijn die ze oppikken. En met resultaat. Waren we enkele jaren geleden nog trots op ons eerste BREEAM Excellent-gebouw en onze eerste nul-op-de-meter-woning, inmiddels bouwen we een compleet gasloze wijk.

En ook met de ontwikkelingen van over vijf en tien jaar zijn we nu al bezig. Van big data tot en met de nieuwste besparingstechnieken: we doen nu al het denkwerk om straks weer grote stappen te kunnen zetten.

De installateur als coördinator: het gaat steeds vaker gebeuren

Integrale benadering
Een eigen duurzame kennisbank, een intern duurzaamheidsprogramma, zelf ontwikkelde financiële modellen, praktische keuzemodellen voor onze opdrachtgevers, ultraslimme installaties… het zijn maar enkele van de manieren waarop we duurzaamheid als uitgangspunt nemen. Tot in detail.

Cruciaal daarbij is onze integrale benadering. Bouw en installatietechniek werken daarbij nauw met elkaar samen voor het duurzaamste resultaat. We zijn er namelijk van overtuigd dat juist op het gebied van installatietechniek nog grote vorderingen gemaakt kunnen worden. De installateur als coördinator: het gaat steeds vaker gebeuren. Bij ons in ieder geval wel.