Vertel eens hoe je met Schrijvers in aanraking bent gekomen.

Dat is via een bekende van mij die als headhunter werkt. Tijdens mijn eerste gesprek bij Schrijvers had ik gelijk een goed gevoel. Het paste prima bij wat ik voor ogen had.

Wat houdt jouw functie concreet in?

Samen met mijn team maken we calculaties op elektrotechnisch- en werktuigbouwkundig gebied. We verzorgen het hele traject. We gaan graag mee om tafel om vanuit het niets een project te realiseren. Meedenken, mee beslissen, onze kennis toepassen en dat zowel voor onze eigen werkmaatschappij Hendriks Projectontwikkeling als voor externe opdrachtgevers. Maar vanzelfsprekend werken we ook calculaties uit op basis van bestek en tekeningen. Van calculatie tot aan contractvorming ben ik eindverantwoordelijk voor alle calculatie- en tendertrajecten.

Wat heb je hiervoor gedaan?

Gedurende 16 jaar heb ik een elektrotechnisch bedrijf gehad met een man of 25 personeel. Tijdens de recessie in 2010 heb ik helaas mijn bedrijf van de hand moeten doen. Daarna heb ik nog bij een paar andere spelers uit de branche gewerkt. In diezelfde periode heb ik mijn kennis uitgebreid met HBO technische bedrijfskunde.

Waar ligt de kracht van Schrijvers?

Onze kracht als integrale installateur ligt in het ontzorgen van de klant. De klant wil steeds vaker advies aan de voorkant en daarnaast dat alles werkt aan de achterkant bij de oplevering. Wie precies wat doet, maakt de klant niet uit. Daar wil hij zeker geen discussie over. Je kunt nu eenmaal elektrotechnische en werktuigbouwkundige zaken niet los zien van elkaar. We werken ook steeds vaker in bouwteamverband om zo ‘de grijze gebieden’ te voorkomen. Er moet tijdens de uitvoering geen discussie meer zijn over wie wat doet.

Waar zie je nog uitdagingen?

  • Binnen Schrijvers zie ik de integratie met het bouwbedrijf als een uitdagend proces. We werken hard aan een verandering van mindset.
  • Verder hebben we de wens om het aantal utiliteitsprojecten uit te breiden naar ca. 50 % van onze orderportefeuille. Daarvoor werven we klanten in de markt.
  • We richten ons ook op meerjarig onderhoud waarbij het van belang is dat daar op voorhand in de calculatie rekening mee gehouden wordt.
  • Deze week zijn we daarnaast gestart met een afdelingsoverleg waarin we de planning doorlopen, processen borgen, doelstellingen smart maken en op een open, eerlijke manier met elkaar praten over wie waarvoor verantwoordelijk is.
  • En recent hebben we nog het traject van selecties gestructureerd. We hanteren nu een duidelijk bid/no-bid formulier.
  • Verder hou ik mij samen met Michael Kuylaars, directeur Schrijvers Technische Installaties, bezig met klantenbinding, waarbij ik dat vooral op projectniveau zal doen.

Al met al voldoende zaken die mijn aandacht vragen. Maar ik heb er zin in om er samen met mijn collega’s binnen Schrijvers en Hendriks werk van te maken.