Zayaz en Hendriks Projectontwikkeling ondertekenden op 17 december 2020 de turnkey overeenkomst voor de ontwikkeling en realisatie van de 90 appartementen, die worden verdeeld over vier woongebouwen.

Gebouwen rondom een binnenhof

De vier robuuste woongebouwen komen te staan in een enigszins ruige setting, met grasland, informele boomgroepen, water en riet. Qua planopzet en materiaalgebruik doet het geheel denken aan de robuuste kloostercomplexen van vroeger.
Het complex bestaat uit vier gebouwen rondom een binnenhof. De gebouwen zijn respectievelijk drie, vier, vier en acht lagen hoog. Het hoogste gebouw ligt aan de noordzijde. Daarmee wordt de hoofdentree van het complex gemarkeerd, en behoudt het binnenhof een gunstige ligging ten opzichte van de zon. Aan de westzijde van het complex komt een aansluiting op de nieuw aan te leggen fiets-voetgangersbrug.

Sociale huur

De 90 appartementen hebben allemaal een oppervlakte van circa 70m2 en worden door Zayaz in het sociale segment verhuurd. De verhuur start in de loop van 2021. De verwachte oplevering is zomer 2022. De appartementen zijn een welkome aanvulling op het aanbod in de huidige markt. De woonkamers en balkons zijn gericht op de buitenzijde en krijgen een fantastisch uitzicht over de omgeving.

Architectuur

Het complex oogt robuust met een verfijnde detaillering en is ontworpen door Sietse Visser van architectenbureau Visser en Bouwman. De gevels zijn opgetrokken in metselwerk met lichte aardtinten en betonnen gevelbanden die vlak in de gevels liggen. De verdiept liggende kozijnen zijn ontworpen in een rustig patroon over de gevelvlakken.

Vlietdijk Rosmalen gebiedsontwikkeling

Duurzame materialen en laag energieverbruik

Het complex is ontworpen met duurzame materialen en een laag energieverbruik voor de appartementen. Naast de zonnepanelen op de daken komt er ook een warmte-en koudeinstallatie die de appartementen voorziet van warmte, koeling en warm water. Daarnaast zijn de woningen optimaal geïsoleerd onder meer door drielaags glas.

Lees hier het artikel dat het Brabants Dagblad schreef over de start bouw.
 
gebiedsontwikkeling Vlietdijk Rosmalen