De komende maanden zullen zo’n 12 jongeren om beurten vloggen over de werkzaamheden in de Kolpingbuurt. Het biedt deze kinderen de kans om aan te geven wat zij belangrijk vinden.

Op 16 maart was er een workshop waarin zo’n 12 jongeren tips & trucs kregen aangeleerd. Een eerste gezamenlijke vlog is het resultaat.

De komende maanden zullen ze alleen of in kleine groepjes van 2 tot 3 jongeren regelmatig vloggen over het werk in de Kolping. De jongeren zijn tussen de 8 en 15 jaar.

 

De vernieuwing van de buurt is een grote verandering voor alle bewoners. Zo moet iedereen, in ieder geval tijdelijk, zijn huis uit. Bewoners waarvan de woning wordt gerenoveerd, moeten voor een periode van ongeveer 10 weken verhuizen naar een wisselwoning in de wijk. En voor 115 huurders geldt dat zij sowieso niet meer in hun eigen woning kunnen terugkeren. Bewoners mochten kiezen of ze terug willen komen in de Kolping, of naar een woning buiten de buurt willen verhuizen. Verreweg de meeste bewoners willen terugkeren in de buurt.

Door het vloggen laten we door de ogen van de jongeren zien wat er tijdens de bouwwerkzaamheden allemaal in hun buurt gebeurt.