Plan

Het huidige zorgcomplex voldoet niet meer aan de eisen van de huidige tijd. Reden waarom Stichting Samen Zorgen heeft gekozen voor nieuwbouw. “Wij zochten een partij met ervaring die ons volledig kon ontzorgen.” zegt Jeanette Horlings-Koetje. “Hendriks Bouw en Ontwikkeling heeft een advies uitgebracht in het voortraject en begeleidt het project tot en met het natraject.”

Gehele traject

Nico Lamerichs vervolgt: “We verzorgen inderdaad het totale traject van technische engineering in 3D, voor zowel het bouwkundige als het installatietechnische deel. Daarnaast hebben we het terrein bouwrijp gemaakt en verzorgen we straks ook de gehele terreininrichting inclusief het opnieuw aanleggen van de tuin.”

Aandacht voor bewoners

Horlings:  “We besteden veel aandacht aan de kwetsbare groep bewoners. Een mooie, prettige en leefbare locatie voor de bewoners, daar werken we naar toe. De huidige bewoners van De Hoge Hof konden via een live-verbinding de feestelijke bijeenkomst volgen op een groot tv-scherm. Bouwen  veroorzaakt overlast, maar wij proberen die zo klein mogelijk te houden. Hendriks heeft de buitenruimte van het huidige wooncomplex afgezet met bouwhekken, waardoor de bewoners  in de huidige coronatijd toch veilig naar buiten kunnen.”

Lamerichs: “Leuk detail is dat we met Stichting Samen Zorgen kijken of we een ‘ouderen toezichtplek’ kunnen realiseren nabij de bouwplaats, zodat de bewoners de bouw op de voet kunnen volgen.”