Foto: v.l.n.r. Michael Hendriks, Bart Hendriks, Vincent Hendriks en Lambèr Hendriks

De aandelenoverdracht van Hendriks Coppelmans Bouwgroep aan Hendriks Bouw en Ontwikkeling resulteert in een groep van bedrijven, met een netto omzet van ca. 135 miljoen en 280 medewerkers. Lambèr Hendriks, Algemeen directeur van Hendriks Bouw en Ontwikkeling ziet het als volgt: “Het samengaan van de Hendriks bedrijven is een bijzondere mijlpaal in het bijna 100-jarige bestaan van ons familiebedrijf. De bedrijven en partnerships binnen de totale groep van Hendriks Bouw en Ontwikkeling blijven zelfstandig in de markt, waarbij wij ervan overtuigd zijn, dat de bundeling van visie en kennis nog meer kansen biedt voor de ontwikkeling van innovatieve bouw- en ontwikkelconcepten en duurzame energietoepassingen. Ook voor de medewerkers ontstaan binnen het herenigde familiebedrijf meer mogelijkheden voor individuele ontwikkeling. Samen met Hendriks Coppelmans zijn wij nog beter in staat om onze ambities waar te maken, als integrale ontwikkelaar en bouwer.

Bij Hendriks Bouw en Ontwikkeling is de vierde generatie directieteamleden aangetreden. De broers Vincent en Michael Hendriks zijn in 2019 medeaandeelhouder geworden, naast Lambèr Hendriks. Het voortbestaan van deze bouwgroep als familiebedrijf is daarmee gewaarborgd.

Hendriks Coppelmans had geen natuurlijke opvolging en voor Bart Hendriks was het dan ook van groot belang om zich tijdig te oriënteren, hoe hij de continuïteit van zijn onderneming kon borgen. Het gewenste toekomstperspectief vond hij in de familie. Bart Hendriks: “Lambèr Hendriks en ik zagen al snel dat onze bedrijven elkaar écht veel te bieden hebben; de bedrijven zijn in hoge mate complementair. Het samenbrengen van de twee bedrijven Hendriks is uniek, omdat hiermee het oorspronkelijke familiebedrijf weer herenigd is. Dat geeft voor ons beiden extra glans aan deze stap.

Bart Hendriks is toegetreden als lid van het bestaande directieteam van Hendriks Bouw en Ontwikkeling en zal de verantwoordelijkheid houden voor Hendriks Coppelmans.