Focus op toekomstbestendigheid

We bevinden ons allemaal in een bijzondere tijd. Het COVID-19 virus heeft een ongelooflijke impact op de wereld waarin wij leven en werken. Onze orderportefeuille en werkvoorraad zijn echter van een goed niveau om onze toekomstige doelstellingen te kunnen realiseren. Wij bouwen dus door. En we kijken even terug naar 2019.

Kolping Nijmegen   De Kolpingbuurt

 
In 2019 stond toekomstbestendigheid bij Hendriks Bouw en Ontwikkeling centraal. In juni 2019 heeft een aandelenoverdracht plaatsgevonden naar de 4e generatie. Vanaf 1 juli 2019 zijn Michael en Vincent Hendriks, naast Lambèr Hendriks, tevens benoemd tot bestuurders. Daarmee is de continuïteit van het familiebedrijf geborgd en in goede handen.

Michael Hendriks: “Het afgelopen jaar is gewerkt aan een aangescherpte visie en strategie, die zich heeft vertaald in een positioneringspaper ‘vergezicht richting 2024’, om een duurzame en gezonde toekomst te bewerkstelligen. Daarnaast zijn we het afgelopen jaar bezig geweest met de implementatie van een nieuw ERP-systeem 4PS Construct. Inmiddels plukken we al de vruchten van deze overstap omdat onze processen nu door één integraal ERP-systeem ondersteund worden.”

Integraal samenwerken

Het integrale samenwerken tussen de diverse disciplines binnen Hendriks heeft zich het afgelopen jaar opnieuw bewezen in diverse projecten. Vincent Hendriks: “Wij ontzorgen onze klanten graag volledig. Zij kunnen bij ons terecht voor advies en ontwikkeling tot realisatie, installatie en onderhoud en beheer. De herstructurering van de Nijmeegse Kolpingbuurt voor woningcorporatie Talis is daar een mooi voorbeeld van. In de zomer van 2019 leverden wij de grootschalige nieuwbouw en renovatie van 226 sociale huurwoningen inclusief de openbare ruimte op.”

Goede resultaten en gezonde financiële positie

In cijfers kwam onze netto-omzet in 2019 uit op circa 95 miljoen euro. Dit betekent ten opzichte van 2018 een groei van 30,6%. De winst (voor belasting) kwam hierbij uit op circa 2,1 miljoen euro. Dit is meer dan een verdubbeling van de winst ten opzichte van 2018. Gecombineerd met een solvabiliteit van 39,06 % en een current ratio van 1,57 is onze financiële positie zonder meer gezond. We verwachten deze lijn in 2020 door te zetten.

Het jaarverslag van 2019 kunt u hieronder downloaden.

Definitief Jaarrapport HBO 2019

Lamber Hendriks

Blijf op
de hoogte

Elke 6 weken onze meest spraakmakende projecten, mooiste foto’s, blogs en vlogs in je mailbox?