Het nieuwbouwplan op wooneiland de Nielt in de Heeswijkse Kampen is een initiatief van Vof Klein Linden, een samenwerkingsverband van Hendriks Coppelmans Bouwgroep uit Uden en Hendriks Bouw en Ontwikkeling uit Oss. De woningen zijn bestemd voor mensen die niet in aanmerking komen voor een sociale huurwoning en een koopwoning niet kunnen financieren. Deze groep groeit sterk. In Cuijk is in de sociale sector de afgelopen jaren weinig gebouwd en de gemeente Cuijk is dan ook blij dat de ontwikkelaars gaan bouwen voor het middensegment. Corporaties mogen door aangescherpte regelgeving nog maar een klein percentage woningen verhuren aan inkomens boven de € 38.035,- bruto per jaar. Voor deze categorie is het echter ook lastig om zelf een woning te kopen. In een eerdere fase van de Nielt realiseerde Vof Klein Linden ook al 18 huurwoningen voor het middensegment. De behoefte bleek groot en de woningen waren snel verhuurd.

Variatie in woningtype en huurprijs
De 38 eengezinswoningen worden in een carré gebouwd aan de straten Potbeker, Silenus en De Nielt. Er is door de ontwikkelaars veel aandacht besteed aan de beeldkwaliteit en architectuur. Alle woningen worden gebouwd in Oudhollandse stijl, met karakteristieke elementen zoals bovendakse gevels, ramen met roedeverdeling en accenten rondom voordeuren en kozijnen. Parkeren gebeurt uit het zicht op het middenterrein, bij de achteringang van de woningen. Op de meest markante plekken in het plan, aan de havenzijde en bij de wijkentree, komen extra brede geschakelde woningen met een dwarskap (een puntgevel). De overige woningen hebben een langskap en verspringende gevels. Zo ontstaat een gevarieerd wijkbeeld en een grote diversiteit aan hoek- en tussenwoningen. De variatie in huurprijzen maakt de wijk aantrekkelijk voor zowel lagere als hogere middeninkomens.

38 woningen De Nielt Cuijk

Planning bouw en verhuur
De woningen zijn ontwikkeld door Hendriks Coppelmans Ontwikkeling en ontworpen door architect Visser & Bouwman uit Den Bosch. Hendriks Bouwbedrijf realiseert de woningen. De oplevering staat gepland voor eerste kwartaal 2020. Een belegger gaat de huurwoningen in de Nielt verhuren. De verhuur van de woningen start juni 2019 en verloopt via Hans Janssen Makelaardij in Nijmegen. Belangstellenden kunnen alvast inschrijven via de website www.hurenindenielt.nl.