De essentie van Lean: maximale klantwaarde creëren

Rob: “In de Green Belts training leerden we om met de DMAIC-methode (Define, Measure, Analyse, Improve en Control) per fase de juiste tools in te zetten. Met als doel om een effectieve waardestroom te creëren voor de klant. Dat is ook de essentie van Lean: Het zodanig inrichten van je processen dat je maximale klantwaarde creëert. Waarbij klanten zowel externe opdrachtgevers of bewoners kunnen zijn, maar ook collega’s of partners in het proces.”
Nick: “Als Green Belts moesten we ons onderzoek buiten onze eigen werkmaatschappij uitvoeren, terwijl ik vooraf het liefst bij Schrijvers wilde kijken. Maar ik merk dat dit veel beter werkt, want ik heb nu meer inzicht in de processen bij de collega’s. Daardoor begrijp ik ook beter waar zij dagelijks tegenaan lopen, en dat is voor ons als integrale dienstverlener absoluut een meerwaarde.”

Een saai onderwerp leverde de leukste uitkomsten

Rob: “Ons onderzoek klinkt misschien saai, maar ik vind dat wij de leukste uitkomsten hebben achterhaald! Wij hebben namelijk bij ons bouwbedrijf onderzocht hoe we het aantal overbodige sparingen in de verdiepingsvloeren konden minimaliseren. Want we wisten dat er standaard te veel sparingen in de geleverde vloeren zaten. En die moeten de mannen op het werk vervolgens dichtmaken, wat uren en dus geld kost.”

“Toen we het achterliggende proces ontleedden, bleek dat de sparingen niet het enige, en ook niet het grootste probleem was. In alle vloerplaten zaten namelijk ook sleuven die op het project overbodig bleken en dichtgemaakt moesten worden. Daarmee werd de potentiële besparing ineens exponentieel groter.”

Een logische en rationele keuze

Nick: “We zijn toen nog dieper in de materie gedoken, en toen bleek dat onze mensen maximale flexibiliteit inbouwden bij het bestellen van de vloerplaten, omdat op dat moment nog niet alle benodigde informatie beschikbaar was. Daarom maakten collega’s de rationele en logische keuze om ‘extra’ sparingen en sleuven aan te laten brengen. Want dichtmaken is minder vervelend dan dat ze op het werk gaten moesten boren of sleuven frezen.”

Een potentiële jaarlijkse besparing van een ton

Rob: “Wij hebben onze inzichten meetbaar gemaakt en hebben de conclusies en mogelijke oplossingen uit het onderzoek met feiten en getallen onderbouwd aan de directie voorgelegd. De betrokkenen in het proces van totstandkoming van de sparingsopgave, hebben zelf mee gedacht wat de mogelijke oplossingen kunnen zijn. In deze sessie (de zogenaamde Root Cause Sessie), waren de afgevaardigden van alle bedrijfsdisciplines binnen Hendriks betrokken. Hiermee hebben we meteen ook oplossingsrichtingen die bedrijfsbreed door de “werkvloer” gedragen worden. Met standaardisering en een kleine aanpassing in het proces, zitten we nu op een potentiële jaarlijkse besparing van een ton!”

Nick: “Je merkt in die interne gesprekken ook dat we door de DMAIC-aanpak heel goed kunnen onderbouwen waarom iets anders en beter kan. En daardoor krijg je mensen beter mee in verbeterprocessen.”

lean green belt

 

DMAIC maakt haarscherp inzichtelijk welke gevolgen kleine procesaanpassingen hebben

Rob: “Zo is een op het eerste oog saai onderwerp, sparingen in verdiepingsvloeren, een heel gaaf verbeterproject geworden. Want door de DMAIC-aanpak hebben we haarscherp inzichtelijk gemaakt welke gevolgen relatief kleine procesaanpassingen kunnen hebben. En door dat aan te tonen kunnen we heel gericht andere beleidskeuzes maken.”

Lean is voor mij een way of life geworden

Nick: “Wat mij het meest is bijgebleven is dat je echt moet meten en onderzoeken om tot de kern van het probleem te komen. En Lean heeft daar een prima gereedschapskist voor. Waarbij ik mijn collega’s ook een compliment wil maken voor de openheid en wil om samen te verbeteren”.

Rob: “Lean is voor mij inmiddels echt een way of life geworden. Mensen verklaren mij misschien voor gek, maar ik doe tegenwoordig alles wat ik doe vanuit de leanfilosofie. Zo heb ik mijn ochtendritueel zodanig efficiënt gemaakt, dat ik ’s ochtends een half uur eerder weg kan, of langer kan blijven liggen. Dat laatste heeft voor mij meerwaarde. En zo zie je dat je met lean op alle gebieden waarde kunt toevoegen!”