Toe aan een eigen huis

Tibo: “We wonen nu vijf jaar samen in Berghem en waren toe aan een echt ‘eigen’ huis. We wilden meer ruimte voor onszelf, en een woning die we helemaal naar onze zin konden maken. Want bij een huurwoning investeer je niet in een nieuwe keuken of badkamer.”

In eerste instantie dachten we niet aan nieuwbouw

Denise: “In eerste instantie dachten we helemaal niet aan nieuwbouw en keken we juist naar bestaande woningen. Maar als je ziet wat je dan nog moet investeren om het helemaal naar je zin te maken, dan loopt dat al snel op. Zeker om een woning echt duurzaam te maken, wat we allebei heel belangrijk vinden. En die duurzaamheid is in dit gasloze project allemaal al meegenomen.”

Vanaf de informatiebijeenkomst is het project echt gaan leven

Denise: “We waren ons op woningen aan het oriënteren toen ik bij toeval, ik geloof op Facebook, een bericht zag over een informatiebijeenkomst over het Componistenkwartier. Die werd in Dome-X in Oss gehouden en daar zijn we toen op een zaterdagmiddag vrijblijvend gaan kijken. Dat was een hele interessante bijeenkomst en vanaf dat moment is het project bij ons ook gaan leven”

“We hebben ons toen ingeschreven voor meerdere woningen en al snel kregen we bericht van de makelaar dat wij eerste keus hadden op een tweelaagse tussenwoning. En toen is de bal echt gaan rollen en zijn we echt in het project gegroeid, voor ons gevoel.”

De duurzaamheid trok ons erg aan

Tibo: “We houden allebei van de natuur en we zijn graag buiten, zeker ook met de hond, en daarom spreekt de parklocatie ons heel erg aan.” Denise: “Je ziet ook bijna nooit nieuwbouw zo in het groen. En omdat het geen doorgaande weg is, is het lekker rustig.” Tibo: “Wij vinden duurzaamheid allebei ook heel belangrijk, daar zijn we al best veel mee bezig. En in dit project zijn al zoveel duurzame maatregelen genomen dat ons dat heel erg aantrok.”

Het grote aantal opties hadden we niet verwacht

Denise: “Wat me opvalt nu we een nieuwbouwwoning kopen is dat de badkamer wel wordt meegenomen, maar de keuken niet. Ook hadden we ons van tevoren niet gerealiseerd dat we zelf moeten aangeven welke aansluitingen we ergens willen hebben. Dat is wel logisch als je bijvoorbeeld een aparte keuken wilt, maar daar moet je dus al vroeg over nadenken bij een nieuwbouwwoning. En het grote aantal extra opties hadden we niet verwacht! Van stopcontacten en loze leidingen tot tuindeuren in alle variaties, dat is leuk om daar uit te kunnen kiezen.”

Wonen in de stad, maar toch in het groen

Denise: “Ik ben heel benieuwd hoe het vernieuwde park er straks uit komt te zien. Komen er wandelpaden, of een speeltuin? Of komt er een uitlaatplaats voor honden?” Tibo: Juist die groene omgeving maakt dit volgens mij een uniek project, want we wonen in de stad, bij alle voorzieningen maar toch in het groen. Wij hebben er dan ook heel veel zin in en van ons zou de bouw morgen al mogen beginnen!”