De HR-specialist: “blijf in beeld en werk samen”

Esther Lucassen is HR-manager bij Hendriks Bouw en Ontwikkeling. Ze is verantwoordelijk voor het personeelsbeleid van zowel het bouwbedrijf als zusteronderneming Schrijvers Technische Installaties. Met man en macht, en vooral met de communicatieafdeling, probeert ze jongeren te binden.

“Veel zaadjes planten en in beeld blijven: dát is essentieel. Niet alleen om werken in de bouw te promoten, maar ook om modern werkgeverschap te etaleren. We doen dat onder meer door steeds te laten zien dat we ontwikkeling en een gezonde balans tussen werk en privé belangrijk vinden. Juist voor toekomstige of jonge vaders. Vijf weken ouderschapsverlof? Dat vinden we niet gek. Een dag minder werken is ook heel normaal. We zijn immers een familiebedrijf.”

“In onze marketingcommunicatie komt daarom duidelijk naar voren dat de jeugd hier écht de kans krijgt. Waarbij er natuurlijk geen betere voorbeelden zijn dan onze jonge directeuren Vincent (prille vader) en Michael Hendriks. We kennen allerlei opleidingsmogelijkheden en stimuleren bijvoorbeeld ook de kinderen van onze medewerkers zich via ons studiefonds, verder te ontwikkelen. We onderscheiden ons daarnaast met sporten onder werktijd in de sportschool van Younique, die zich in Dome-X bevindt. Fitte en vitale medewerkers vinden we heel belangrijk. En waar nodig behoort ook jobcarving tot de mogelijkheden. Zo maken we een functie op maat voor de kandidaat en creëren we banen voor mensen met een beperking.”

Samen optrekken

“Met deze mensgerichte aanpak proberen we een baan passend te houden en medewerkers dus te binden. Lukt dat toch niet? Dan zorgen we er zo in elk geval voor dat diegene als ambassadeur vertrekt. Dan zal hij op feestjes positief over ons praten en wie weet keert-ie zelfs nog ooit terug, dat zien we vaker. Ook niet onbelangrijk: op deze manier blijven vakmensen behouden voor de regionale bouwsector en kunnen we uitstroom voorkomen. We zullen het toch als branche moeten doen. Op allerlei manieren. Bijvoorbeeld door elkaar te tippen over potentiële aanwinsten, wat soms al gebeurt.”
“Zo belde een collegabedrijf toen er bij ons een vacature open stond. ‘Ik weet wel iemand’, was de boodschap. En andersom heb ik ook iemand doorverwezen die voor ons minder geschikt was, maar daar perfect paste. Ook zouden we gezamenlijk opleidingen aan kunnen bieden om mensen te behouden. We moeten in elk geval niet bang zijn om samen te werken.”

De verbinder: “iedereen speelt een rol”

Richard van Ommen is als directeur van Talentencampus Oss de verbindende factor tussen onderwijs en bedrijfsleven. Hij onderstreept Esthers gedachtegoed over vroeg en veel in beeld zijn, modern werkgeverschap en samenwerken. En hij ziet kansen.

“Voor ons is er een mooie rol weggelegd om bouwbedrijven te verbinden. Dat zou Oss een aantrekkelijkere onderwijsstad maken. Het liefst in een hybride omgeving, waar jongeren de kans krijgen om te ervaren wat het vak nou echt inhoudt. Verder is de connectie tussen het onderwijs en het bedrijfsleven van groot belang om jongeren enthousiast te maken. Overigens merk ik in het veld dat beide werelden al aardig op elkaar aansluiten. Zo zijn opleidingen bezig met nieuwe bouwmethodes, zoals prefab-houtconstructies, prefab-beton en seriematig bouwen. En ook worden er doorlopende leerlijnen van het mbo naar het mkb gecreëerd, waarbij jongeren meteen open badges kunnen verdienen. Dit is digitaal bewijsmateriaal voor verworven kennis en vaardigheden.”

Van je zwakte een kracht maken

“De branchevereniging, bouwbedrijven, het onderwijs en wij als Talentencampus: iedereen speelt een rol. En voor ons allemaal is het de kunst om anders te denken en kansen te grijpen. Wat denk je er bijvoorbeeld van om jonge meiden aan te spreken? Wellicht is daar nog een wereld te winnen. Of om van je zwakte juist een kracht proberen te maken. Stel: het lukt niet om jongeren vast te houden, wat je ook probeert. Dan zou je een vijfjarig leertraject mét uitstroom naar een ander bedrijf aan kunnen bieden. Even omdenken…”
“Voor welke kans je ook gaat: het gaat altijd om het grotere geheel, waarbij het draait om de mens. Zeker bij jongeren, die steeds meer behoefte hebben aan vrijheid en de drang om impact te maken. Wat dat betreft is de woningnood óók een kans. Want met een baan in de bouw kunnen ze hier echt hun stempel op drukken.”