Luuk van der Wielen (in het midden)

Wie ben je? Heb je een speciale naam tijdens carnaval?

Ik ben Luuk van der Wielen, tijdens de carnaval ben ik Stadsgrootvorst der Ossekoppen.

Mijn naam is Jeffrey van Nuland. Deze carnaval ben ik Prins Jeffrey den Uurste.

Waar woon je? Plaatsnaam tijdens carnaval?

Luuk: Oss, dat is natuurlijk het Ossekoppenrijk.

Jeffrey: Geffen tijdens carnaval Rottenrijk genaamd.

Wat is je functie deze carnaval?

Luuk: Als Stadsgrootvorst begeleid ik tijdens de carnaval onze Stadsprins Gerard I en zijn Adjudant Frits. Ik zorg ervoor dat deze op tijd bij een evenement zijn, dat ze weten wat ze moeten doen en zeggen etc. Ook stuur ik de Raad van 11 en onze Prinsengarde aan, zodat we er gezamenlijk een mooi feestje van kunnen maken. Verder ben ik als Stadsgrootvorst ook bestuurslid van de SCVO, bewaker van het protocol en verantwoordelijk voor de agenda en financiën van het gevolg.

Jeffrey: Ik ben Prins Carnaval. Tijdens de carnaval zwaai ik de scepter over het Rottenrijk. Ik loop voorop in de polonaise, maar bezoek ook oudere en zieke mensen. Ik ben bij de opening van de carnaval op school en rijd ook mee met de optocht in ons dorp. Een vol, maar erg gezellig programma.

Zie je overeenkomsten tussen je werk en je taak tijdens carnaval?

Luuk: Tijdens carnaval ben ik een verbindende factor tussen velen partijen, dit zijn we als ICT afdeling ook tijdens onze dagelijkse werkzaamheden. Ook zie ik een overeenkomst in het samenwerken, carnaval kan je niet in je eentje vieren, wanneer je samen werkt komt er ook vaak een beter/mooier resultaat uit.

Jeffrey: Tijdens carnaval spreek ik voor grote groepen carnavalsvierders. In mijn werk houd ik vaak presentaties voor kopers van nieuwbouwprojecten. Ik ben dus vaak en veel aan het woord.

Carnaval is voor mij….

Jeffrey van Nuland

Luuk: Het belangrijkste van alle onbelangrijke dingen.

Jeffrey: Gezelligheid en saamhorigheid.

Meest gave carnavalsoutfit ooit

Luuk: Misschien een beetje ouderwets maar dat is toch de boerenkiel die je naar eigen wens kan versieren.

Jeffrey: Een kabouter Plop pak (voor iemand die bijna 2 meter groot is).

Favoriete carnavalslied

Luuk: Dat is elk jaar anders maar voor dit jaar is dat zeker: Terug Over De Maas van C.V. de Kapotte Kachels.

Jeffrey: Snollebollekes – Links naar Rechts.

Afsluiten met een wens/je lijfspreuk

Luuk: Ik wens iedereen een geweldige carnaval toe, en zoals we in Oss dit jaar zeggen: al 55 Jaor Schik Mè Mekaor!

Jeffrey: We Goan Vur Unne Goeie!

 

Daar sluit ik me helemaal bij aan. Ik wens iedereen een gezellige carnaval toe. Hendriks Bouw en Ontwikkeling is maandag en dinsdag met de carnaval gesloten. Woensdag 6 maart staan we u graag weer te woord. Alaaf!