BIM is al sinds 2008 niet meer weg te denken uit onze organisatie. Inmiddels fungeert BIM binnen onze projecten als centrale (en enige) informatiebron waarmee we relevante afgeleide zaken genereren: van tekenwerk en calculatie tot en met planning. Dat biedt ons als integrale dienstverlener legio voordelen, maar ook onze opdrachtgevers en partners.

Om te beginnen versnelt BIM de doorlooptijd van het totale ontwikkel- en bouwproces. Daarnaast zorgt werken met BIM voor lagere faalkosten, omdat er altijd volledige integrale afstemming is tussen de verschillende disciplines. Een derde voordeel: dankzij BIM zijn alle betrokken projectpartijen voortdurend met elkaar in dialoog. Daardoor ontstaat er automatisch veel begrip voor elkaar. Zo is BIM niet alleen de basis voor efficiënte processen, maar ook voor optimale samenwerkingen.

BIM Stef en Guido

BIM is niet meer weg te denken uit onze organisatie

BIM maakt gebouwen beheersbaar gedurende de hele levenscyclus. Maar de methodiek is alleen een meerwaarde als je omgevingen creëert die BIM perfect faciliteren. Daarom investeren we volop in kennis en ondersteunende ICT-omgevingen die de methodiek zo goed mogelijk laat werken, voor ons én voor onze partners.