Je vindt elkaar sneller als je hebt samengewerkt

Henk: “Omdat we als Hendriks Bouw en Ontwikkeling steeds vaker onze integrale kennis willen inzetten, is het logisch dat onze Hendriks-trainees ook Schrijvers Technische Installaties leren kennen. Zo worden de trainees vakinhoudelijk breder ‘geschoold’. Daarnaast bouw je een netwerk op en je weet elkaar gewoonweg makkelijker en sneller te vinden als je al hebt samengewerkt.”

We noemen het gekscherend een uitstapje

Rik: “Uiteindelijk wil ik bij Hendriks Bouwbedrijf de werkvoorbereiding in en daar is mijn traineeship ook op afgestemd. Daarom is mijn module bij Schrijvers ook relatief kort.” Henk: “We noemen het gekscherend ook wel een uitstapje, aangezien deze afdeling een andere branche is dan zijn einddoel en zijn achtergrond. Maar in zes weken tijd draait Rik bij vier verschillende afdelingen mee die raakvlakken hebben met zijn leer- en loopbaandoelen. Hierbij kan je bijvoorbeeld denken aan het maken van een EPC-berekening en de werkvoorbereiding voor zowel de E als de W.”

Veel nieuwe kennis opgedaan

Rik: “Ik zit nu vier weken bij Schrijvers en ik heb al veel nieuwe kennis opgedaan. Bijvoorbeeld over EPC-berekeningen. Deze kennis kan ik meenemen in mijn werkzaamheden als werkvoorbereider bij het bouwbedrijf. Het leuke is dat andersom mijn collega’s bij Schrijvers ook dingen van mij hebben geleerd waar ze vanuit hun vak niet direct mee bezig zijn.”

Maatwerk op basis van ambities en interesse

Henk: “De bedoeling is dat we deze kruisbestuiving bij meer trainees gaan doen. Uiteraard wel afhankelijk van ieders individuele ontwikkelplan. Want met elke trainee stippelen we een maatwerktraject uit omdat de ambities en interesses natuurlijk per persoon verschillen.”

Een geweldige kans om mijzelf te ontwikkelen

Rik: “Het traineeship is voor mij een geweldige kans om mijzelf te ontwikkelen en om de verschillende disciplines te leren kennen. Ik vond het bijvoorbeeld gaaf om tijdens mijn module als uitvoerder te zien dat sommige zaken die ik daarvoor bij werkvoorbereiding had gedaan soms minder of juist meer ‘belangrijk’ waren dan ik vooraf dacht. En doordat ik nu steeds in een ander rol het bedrijf leer kennen, leer ik ook steeds meer wat voor mijn collega’s belangrijk is. Hierdoor krijg je meer wederzijds begrip. Datzelfde ervaar ik nu bij Schrijvers Technische Installaties: ik snap veel beter waar zij mee bezig zijn en aan welke informatie ze behoefte hebben.”

Ik had gewild dat ik als trainee had kunnen starten

Henk: “Ik wou dat ik zelf de kans had gehad om als trainee in de bouw te starten. Want eigenlijk ben ik net als veel mensen toch een beetje mijn vakgebied ‘ingerold’. Voor mij heeft dat gelukkig goed uitgepakt. Maar als ik de verschillende kanten en aspecten van de bouw echt had mogen meemaken, was ik misschien wel een andere kant opgegaan. Die luxe hebben onze trainees gelukkig wel: die kunnen een bewuste keuze maken welke kant ze op willen gaan in hun loopbaan, op basis van concrete ervaringen.”

Onze meerwaarde is dat we alle disciplines in huis hebben en integraal samenwerken

“En doordat onze trainees de verschillende vakgebieden leren kennen, benutten we steeds beter onze integrale kennis. Want op dat gebied hebben we als Hendriks en Schrijvers echt een meerwaarde in de markt: we hebben die disciplines als ontwikkelen, bouwen, installeren en onderhouden niet alleen in huis, maar we schakelen die kennis en kunde ook integraal in op onze projecten.”