We leveren 5 woningen per week op

“Ik ben vanaf juni vorig jaar nauw betrokken bij dit project. Eerst met het afronden van de bouw van het appartementencomplex, en daarna met het opstarten en begeleiden van de woning nieuwbouw. We hebben inmiddels de sloop afgerond en we leveren nu 5 nieuwbouwwoningen per week op. In dit tempo kunnen we met de nieuwbouw over 10 tot 12 weken klaar zijn.”

Appartement nieuwbouw Kolping

Nieuwbouw appartementencomplex

Als er ook maar een radertje vastloopt dan staat de hele machine stil

“Voor de zomer hebben we met het team vooral gefocust op het inkopen, de werkvoorbereiding en de planning. Met name collega’s Jordy en Theo hebben die planning heel goed opgezet, want daar zit een enorme uitdaging in dit project. Alle bewoners blijven tijdens de herstructurering namelijk in de wijk wonen, zodat de planning van sloop, renovatie en nieuwbouw heel nauw kijkt. Want als een bewoner uit zijn woning gaat, moet er een andere woning klaarstaan. Als in die migratieplanning ook maar een radertje zou vastlopen, dan staat de hele machine stil. Maar die kritieke fase hebben we achter ons liggen en dat is ook prima verlopen.”

Door de korte bouwtijd is er geen ruimte voor verschuivingen

“Na de bouwvak ging onze focus naar het bouwen zelf. De grootste uitdaging was daarbij dat alle opstartacties in een heel kort tijdsbestek zaten. Want bij andere projecten, waar we bijvoorbeeld in 100 dagen bouwen, hebben we ook 100 dagen om alle partijen op te starten. Maar hier bouwen we in zo’n 50 dagen, waardoor de opstarttijd halveert. En eventuele opstartprobleempjes moeten ook direct worden opgelost omdat de volgende dag alweer een nieuwe bewerking start. Daardoor is er ook geen ruimte voor verschuivingen”

Nieuwbouw Kolping woning
Nieuwbouwwoningen

De complexiteit gaat veel verder dan razendsnel bouwen

“De complexiteit van dit project gaat veel verder dan het razendsnelle bouwen. Er komen verschillende aspecten samen die deels ook nieuw voor ons zijn. Zo werken we met de UAV-GC contractvorm, waarbij wij ook verantwoordelijk zijn voor de infrastructuur en de openbare ruimte. Ook de huurderscommunicatie is anders dan bij een ‘standaard’ nieuwbouwproject. ”

Elkaar opzoeken en samen naar een oplossing zoeken

“Wat mij persoonlijk het meeste aanspreekt in dit project is de enorm uitdagende planning, zeker in combinatie met het vinden van de juiste partners. Want we realiseren dit project samen en daar is van iedereen commitment voor nodig. En als er een keer iets onverhoopt niet volgens plan gaat, dan moet je elkaar opzoeken en samen naar een oplossing zoeken. Het aanhaken van al die partijen, en samen te werken aan een geolied team, dat geeft mij heel veel energie.”

Kolping Nijmegen

Integrale aanpak

We kunnen hier al onze kennis en ervaring inzetten

“Deze herstructurering is bij uitstek een project voor ons bedrijf, omdat we hier al onze kennis en ervaring integraal inzetten, van nieuwbouw, renovatie en installatie tot ontwikkeling. Ik vind de Kolping dan ook echt een visitekaartje voor Hendriks als integrale dienstverlener.”