“Ik heb zelf jaren een bouwbedrijf gehad en nadat het bedrijf is verkocht, zet ik mijn ervaring in als bouwadviseur. In die hoedanigheid begeleid ik voor beleggers bouwprojecten.”

“Mijn taak is dat de investeerders een kwalitatief goed product krijgen conform de gemaakte afspraken ten aanzien van kosten, kwaliteit en bouwtijd. De hoeveelheid begeleiding is daarbij vooral afhankelijk van de bouwer die het project uitvoert. Ik ben aanwezig bij de bouwvergaderingen waarin ik vooral observeer en soms vanuit mijn eigen ervaring suggesties aandraag. Iedere twee weken koppel ik de stand van het werk, de kwaliteit en eventuele bijzonderheden terug naar de belegger, zodat zij goed op de hoogte blijven.”
De Uitkijk
De Uitkijk Cuijk
Plan De Uitkijk: Artist Impression

Jullie onderscheiden je met hoever jullie zijn met BIM
“Wat mij opviel was hoe ver jullie zijn met BIM in de bouwkeet, dat heb ik nog nergens zo gezien.
Ik durf te zeggen dat 8 van de 10 aannemers niet zo ver zijn als jullie. Die werken gewoon van tekeningen. En als er iets verkeerd gaat lossen ze dat wel op, op de bouw. Met verlies in kwaliteit en geld tot gevolg. Maar jullie hebben bewust voor BIM gekozen om de faalkosten te minimaliseren. Dat is voor opdrachtgevers een heel geruststellend idee.”
“Als je bij jullie in de keet zo’n scherm ziet en de uitvoerder die met zijn muis door het gebouw heen schuift, dan weet je dat daar een heel serieus apparaat achter zit, aan kennis, middelen en geld. Want om zover te komen moet je als bedrijf fors investeren. Die stap heeft Hendriks al gemaakt en daarmee onderscheiden jullie je in de markt.”

De Uitkijk Cuijk
Ligging op wooneiland De Nielt

De goede bouwers anticiperen nu al op de toekomst
“Ik ben ervan overtuigd dat de bouwwereld de komende jaren helemaal op de kop gaat. Goede bedrijven anticiperen daar nu al op. Bouwbedrijven die faalkosten in de tang gaan houden, door nieuwe en andere methodieken te bedenken, om het werk op de bouw zo beperkt mogelijk te houden, die gaan het verschil maken. Als je daarin specialiseert en excelleert dan maak je het verschil. Jullie lopen daar al heel erg in voorop.”

De uitvoerder maakte er een sport van om geen opleverpunten te hebben
“Ik was ook onder de indruk van jullie uitvoerder Berry te Dorsthorst, hoe serieus hij zaken oppakt en hoe hij met mensen omgaat. Berry heeft de drive om alles perfect te willen doen. Hij maakt er een sport van om geen opleveringspunten te hebben. Dat zegt alles over jullie instelling. In dit geval was de uitvoerder feitelijk jullie commerciële gezicht. Ondanks dat hij een techneut is en uitvoerders meestal helemaal niet commercieel zijn. Berry heeft mijn positieve indruk van Hendriks nog verder versterkt.”

Uit egoïsme hoop ik vaker met jullie samen te werken
“Dit project was mijn eerste kennismaking met Hendriks. Uiteraard kende ik jullie wel van naam maar ik had nog niet eerder samengewerkt. Mij is de samenwerking uitstekend bevallen. Ik heb dan ook tegen de beleggers gezegd dat ik hoop dat een vervolgtraject ook door jullie uitgevoerd gaat worden. Dat is ook egoïsme van mezelf, omdat ik weet dat ik er dan het minste werk aan heb. Ik ben dan ook blij dat de belegger ook zo tevreden is dat ze jullie voor een nieuw project willen inschakelen.”