Circulair bouwen

Welke primaire grondstoffen kan je al vervangen door secundaire of hernieuwbare?

Circulair bouwen is een must

Sta eens stil bij deze vraag: welke primaire grondstoffen kan jouw projectteam vandaag al vervangen door secundaire of hernieuwbare? Want zoals onze collega Hans van den Elzen het zegt: "Circulair bouwen is uiteindelijk een must, maar het is een keuze om er vandaag al mee te beginnen". 

Bij ons project voor BrabantWonen in Den Bosch, gebouwd door onze werkmaatschappij Hendriks Coppelmans, kozen we samen met architect Sander Leistra voor een heleboel circulaire alternatieven. Van CLT tot citumen en van Kerloc gevelbekleding tot gerecyclede gipsplaten. Met onderstaande video kijken we terug op een leerzaam houtbouwproject, waarin we ruim 32x meer CO2-opslag realiseerden dan bij traditionele bouw. 

Weten waar je als corporatie op moet letten bij een duurzame uitvraag? Lees dan onze whitepaper 'biobased en circulair bouwen: wat is nu al haalbaar'. Daar nemen we het project uitgebreid onder de loep en vertelt duurzaamheidsaanjager Jan Willem van de Groep wat er al aan grondstofalternatieven op de markt is.

Lees hier onze whitepaper